Reisadvies

Rijden in het buitenland

Budget Rent a Car is een van de drie grootste autoverhuurders ter wereld met circa 3000 vestigingen in meer dan 120 landen. Je kan dus steeds een kantoor in jouw buurt vinden.

Indien je in het buitenland wenst te huren, raden wij je aan om op voorhand informatie in te winnen om jou vertrouwd te maken met lokale verkeersreglementering,...

Zo rijdt men in Engeland en Australië bijvoorbeeld aan de linkerzijde van de weg. Dit kan zeker verwarrend zijn indien je dit niet gewend bent.

Als je aankomt op het verhuurkantoor zou jouw wagen beschikbaar en gecontroleerd moeten zijn. Wij raden je echter aan om aan volgende punten de nodige aandacht te schenken, zodat je met een gerust gemoed je reis kan voortzetten:

  • Kleine deuken of krassen op het koetswerk moeten duidelijk weergegeven zijn op het schadeformulier. Tevens vragen wij je ook om het benzinepeil te controleren zodat je zeker bent dat je met een volle tank vertrekt.
  • Je kan steeds raad vragen aan onze medewerkers ter plaatse, zodat zij je kunnen informeren over functies die je niet kent (cruise control, GPS,...). In iedere wagen is een handleiding aanwezig die je steeds kan raadplegen.
  • Zorg ervoor dat je in het bezit bent van een telefoonnummer in geval van een ongeval of panne.
  • Het is, tot slot, belangrijk om te weten met welke brandstof de wagen rijdt. In geval van een verkeerde tankbeurt ben je aansprakelijk voor alle kosten die hieruit voortvloeien.


Prettige reis!